Akkezdet Phiai

Saiid és Újonc 1996-ban kezdték közös zenei pályájukat. Saiid ebben az évben már DJ-ként gyakorolt otthon, és az elkövetkező időszakban sorra járta a pesti hiphop klubokat, sport- és rap-rendezvényeket lemezjátszóival. Ez idő tájt kezdett zenei alapokat, ütemeket is fabrikálni.
A korai demóból kinőtt debütáló album “Akkezdet” címmel – az első szövegkönyves magyar hiphop lemez – 2004 áprilisában jelent meg, a WacuumAirs - az első magyar független hiphop kiadó – címkéjével. A hanganyag szó szerint egy szekrényben lett felvéve, a házi stúdióban készült lemez maszter-munkálatait a csapat Bobakrome-mal közösen végezte – az „Akkezdet” szerzői kiadásban látott napvilágot.
A csapat hivatalos fellépő lemezlovasa - és ezzel harmadik tagja - 2004 óta DJ Frequent (Havas Patrik), akivel Saiid a kezdetektől fogva együttműködik olyan állandó rendezvényeken, mint a legendás WacuumEst a volt Kultiplexben és az AKPH Klub a Dürer-Kertben - utóbbi a legmeghatározóbb budapesti underground hiphop partysorozat, ami jelenleg Goodfellaz néven fut a Frequent, Saiid és más dj-ket magába foglaló kollektíva alapján.

A lemez révén a csapat eljuthatott külföldi fesztiválokra, és itthon a folyamatos turnézás mellett olyan neves előadóknak nyithattak, mint RZA vagy Raekwon a Wu Tang Clan-ból, Method Man, a De La Soul, a Das EFX, a Lootpack, Psycho Realm, vagy a Cali Agents. Szintén az album hatására elindultak a vendégeskedések a hazai underground rap csapatok lemezein, felkérések érkeztek freestyle és tehetségkutató versenyek zsűrizésére, valamint a duó állandó fellépővé vált honi és külföldi fesztiválokon.

Az Akkezdet Phiai műsora megrendelhető az alábbi elérhetőségeken:

0670/616-6-767     0670/772-0-773

info@proup.hu     proup.management@gmail.com

Rendelhető műsorok:
-60-90 perces élő koncert
0
 .